Monipuolinen viikonloppumatka keväiseen Etelä-Englantiin ja Lontooseen 23.- 26.5.2019

Tämän matkan aikana tutustutaan Etelä-Englantiin ja Kentin kreivikuntaan. Nautitaan keväisistä puutarhoista sekä kuullaan mielenkiintoisia tarinoita Englannin värikkäästä historiasta kuten Henrik VIII:sta ja Churchillista.  Ennen kotiinpaluuta nautitaan vielä täynnä elämyksiä, tapahtumia, kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia täynnä olevasta Lontoosta.

Lennot Finnair

23.5.19 AY1331 Helsinki klo 08:00  –  Lontoo   klo  09:10

26.5.19 AY1334 Lontoo   klo 13:35  –  Helsinki klo  18:25

Ajat ovat paikallisaikoja ja annettu sitoumuksetta

Alustava matkaohjelma

23.5. Torstai                                                                                                   illallinen

Helsinki- Vantaan lentoasemalla tulee olla kello 6.00. Lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen

siirtyminen lennon lähtöportille. Finnairin vuoro AY1331 lähtee kello 08.00 kohti Lontoota Heathrown lentokenttää, minne saapuminen kello 9.10 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ryhmän vastassa Heathrown lentoasemalle kyltin ”FMT” kanssa. Siirtyminen bussille ja suunta Englannin puutarhana tunnettuun Kentin kreivikuntaan. Ensimmäinen pysähdys on noin tunnin ajomatkan päässä oleva
Chartwell House, Churchillin maaseutukartano. Täällä Churchill oli piilossa julkisuudelta, saatuaan yhden ensimmäisistä halvauskohtauksistaan. Täällä maaseutukartanossa hän hoidatti itsensä ja palasi poliittiseen elämään muutaman kuukauden sisällä vuonna 1953. Chartwell Housen nykyinen omistaja on kansallinen kulttuurisäätiö, National Trust, joka on onnistunut pitämään kodin sellaisena kuin se Churchillin aikana 1920-1930 -luvuilla oli. Talossa on paljon nähtävänä hänen omia taulujaan ja puutarhassa on Churchillin studion, jossa hän vietti paljon aikaa.  Talon ympärillä oleva upea maisema saa kävijän ymmärtämään paikan tärkeyden tälle suuremmistakin suurimmalle suurmiehelle.

Omatoimisen lounastauon jälkeen jatkamme matkaa etelään ja upealle Leedsin linnalle, jonka puistoalue on parhaimmillaan juuri toukokuussa. Leedsin linnaa pidetään ns. naisten linnana.  Se on romanttisesti sijoitettu vallihaudan sisälle. Linnan asukkaina olivat mm Henrik V:n vaimo Valois’n Katariina, jonka värikkään elämän kautta alkoi myöhemmin valtaan tulleen Henrik VIII:sta tunnettu Tudor -suku. Täällä Henrik VIII viihtyi joidenkin vaimojensa kanssa. Saavumme myöhemmin iltapäivällä Folkestonen merenrantakaupunkiin, missä majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

24.5. Perjantai                                                                                   aamiainen, illallinen

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustuminen Etelä -Kentin monipuoliseen maaseutuun. Ensimmäisenä ajetaan Tenterdenin pikkukylään, josta lähdetään reilun puolen tunnin höyryjuna matkalle, Bodiamin kylään, mistä palataan bussilla kauniiseen Pashley Manoriin. Täällä nautimme toukokuisesta, yksityisestä puutarhasta ja siellä olevista lukuisista luontoon asetetuista taideteoksista. Täällä mahdollisuus nauttia omatoiminen paikallisten valmistama lounas.

Matka jatku Doveriin, missä vierailu valkoisten kalkkikivikallioitten yläpuolella sijaitsevassa Doverin linnassa. Doverin linna on ollut Englannin historian aikana aina ensiluokkaisen tärkeä paikka, sillä linnasta puolustettu maata vuosisatojen ajan. Näemme linnan alueella tunneleita, joissa on ollut mm. sairaala toisen maailman sodan aikana. Doverin linnan sijainti lyhyemmällä kohdalla Englannin ja Ranskan välissä on tehnyt siitä strategisesti tärkeän. Linnaa alettiin rakentaa kuningas Henry II:n aloitteesta v.1180 ja sen jälkeen 800 vuoden aikana linnaa on kohennettu tarpeen mukaan. Linna vierailun jälkeen paluu Folkestonen hotellin, missä yhteinen illallinen.

25.5 Lauantai                                                                                                   aamiainen

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus. Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Lontoota. Ennen Lontoota pysähdytään kahteen mielenkiintoiseen kohteeseen, joista ensimmäisenä on Chilhamin pikkukylä. Tämä pieni kuvauksellinen kylä on pysähdyksen arvoinen, sillä siellä on filmattu mm. Agatha Christien Ms Marble filmiä “Syyttävä Sormi” ja Poirotin “Simeon Leen Testamentti”.

Lyhyen vierailun jälkeen jatketaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan, alueen pääkaupunkiin, Canterburyyn.  Täällä aikaa nauttia omatoimisesti kaupungin tarjonnasta, kaupungin historiasta vierailemalla maan Anglikaanisen kirkon johtajan Canterburyn Arkipiispan pääpaikassa Canterburyn katedraalissa tai käymällä ostoksilla keskustan lukuisissa kaupoissa.  Jätämme aikaa myös lounastauolle, ennen kuin jatkamme matkaamme Lontooseen. Canterburysta  jatkamme  Lontooseen, missä  tehdään kaupunkikierros ennen ajoa hotelliin. Loppupäivä omatoimista tutustumista Lontooseen. Galleriat ja museot ovat auki aina klo 18.00 saakka. Useimmat kaupat Oxford Streetillä ovat avoinna kello 21.00 saakka. Hotellin lähellä ja kävelymatkan päässä on useita ravintoloita.

26.5. Sunnuntai                                                                                               aamiainen

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ennen lentoasemalle ajoa, tehdään tunnin mittainen kierros  sunnuntaiaamun hiljaisuudessa  Lontoon keskustan länsiosan viehättäville alueille, jonka jälkeen jälkeen ajamme Heathrown lentoasemalle. Lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen Finnairin vuoro

AY1334 lähtee kello 13.35. Helsinkiin, minne saapuminen kello 18.25.

Matkan hinta / henkilö 1090 € (edellyttää vähintään 15 matkustajaa)

Hotellit
23.-25.5.    Best Western Clifton Hotel, 1-6 Clifton Gardens, Folkestone https://www.thecliftonhotel.com/

25.-26.5. President Hotel, 56-60 Guildford Street, Russell Square, London WC1N 1DB. www.imperialhotels.co.uk

Matkan hintaan sisältyy
Finnair reittilennot Helsinki – Lontoo- Helsinki – turistiluokassa.
Matkatavarat lennolla (käsimatkatavara 8 kg ja kirjattava matkatavara max 23 kg).

Bussikuljetukset ohjelman mukaisesti.

Majoitukset keskitason hotelleissa jaetuissa kahden hengen huoneissa.

Hotelliaamiaiset.

Ohjelman mukaiset ruokailut ilman ruokajuomia (2 x illallinen).

Suomenkielisen oppaan palvelut alkaen/päättyen Lontoossa.

Sisäänpääsyt ohjelmassa mainittuihin kohteisiin.

Matkan hintaan ei sisälly
Majoittuminen yhden hengen huoneessa, lisämaksu 165 €
Ruokajuomat ja muut kuin ohjelmassa mainitut ateriat.
Juomarahat
Matkavakuutus, suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista.

Muut kuin edellä mainitut sisäänpääsymaksut ja kohteet

 Hyvä Tietää

Suomen kansalainen tarvitsee Iso-Britanniaan matkustusasiakirjaksi voimassaolevan passin tai virallisen sirullisen henkilökortin. Matkustaja tulee itse varmistaa henkilökortin / passin voimassaolo, kunto. Matkanjärjestäjä ei vastaa matkustajalle aiheutuvasta vahingosta, mikäli hänen matkansa estyy tai keskeytyy puutteellisten matka-asiakirjojen, rikkinäisen passin epäämisen vuoksi.

Lisämaksusta kotimaan liityntälennot.

Lentolipussa nimen tulee olla siinä järjestyksessä kuin passiin kirjoitettu.

Hintaperuste Hinnat perustuvat 22.10.18 tiedossamme oleviin hinnastoihin, viranomaismaksuihin ja ohjelmatietoihin. Mikäli ne muuttuvat, pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin. Lisäksi hinta edellyttää vähintään 15 matkustajan. Oikeus ohjelman muutoksiin pidetään.