Esteetön luontomatkailu on kokonaisuus, jonka osia ovat palveluntarjoajien osaaminen ja ammattitaito, tilat ja tarvittavat välineet ja varusteet, esteettömät reitit ja rakenteet sekä luotettava ja ymmärrettävä informaatio. Saksassa on ruvettu sertifioimaan esteettömiä luontomatkailukohteita ja Saksin Sveitsissä on tehty pitkäjänteistä työtä esteettömyyden eteen. Kohde tullaan sertifioimaan esteettömäksi kohteeksi tänä keväänä.

Jos kaipaat lisää tietoa ja osaamista esteettömän luontomatkailun kehittämisestä, lähde mukaan benchmarking-matkalle Berliiniin ja Saksin Sveitsiin. Matkalla mukana esteettömän  luontomatkailun asiantuntija Jukka Parviainen. Ilmoittaudu mukaan 15.3 mennessä. Matka toteutuu minimissään, jos lähtijöitä on 14 henkilöä. Ilmoittautumislinkki https://goo.gl/forms/0ixX1n26rqiddQah1

Alustava matkaohjelma

20.5. maanantai Lento AY 1433 Helsingistä Berliiniin klo 11.25. Perille saavutaan klo 12.25. Lentokentällä on vastassa kuljettaja busseineen. Lentokentältä ajetaan hotelliin. Majoittuminen ja lounas. Aterian jälkeen tutustumista Berliinin esteettömiin matkailupalveluihin. https://www.visitberlin.de/de/barrierefrei-berlin  Vapaa ilta.

21.5. tiistai    Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ohjelmaa joko Berliinissä tai matkan varrella kohti Saksin Sveitsiä. Berliinistä Bad Schandaun hotelliin on 260 km. Matkan varrella on Spreewaldin luonnonsuojelualue. https://www.spreewald-info.de/freizeit/barrierefrei.php  Lounas. Majoittuminen. Vapaa ilta.

22.5. keskiviikko Aamiainen. Ohjelmaa Saksin Sveitsissä yhteistyössä paikallisen matkailutoimiston kanssa Peggy Nestlerin kanssa. Hän on esteettömän matkailun vastuuhenkilö.  https://verband.saechsische-schweiz.de/branchen-themen/barrierefreiheit.html    https://www.saechsische-schweiz.de/urlaubsthemen/barrierefrei-reisen.html        Lounas. Vapaa ilta.

23.5. torstai   Aamiainen. Edellisen päivän teema jatkuu. Lounas.  http://www.saechsische-schweiz-barrierefrei.de/cms/ Veit Riffer. Vapaa ilta.

24.5. perjantai  Aamiainen ja huoneiden luovutus. Sen jälkeen lähdetään kohti Berliiniä. Lento AY 1438 Helsinkiin lähtee    klo 17.50. Perille saavutaan klo 20.40.

Matkan hinta 1.104,00 € / henkilö, kun ryhmässä on vähintään 19 matkustajaa / 1.211,00 € / henkilö, kun ryhmässä on 14 – 18 matkustajaa

Hintaan sisältyy

 • lennot Helsinki – Berliini – Helsinki Finnairin lennoilla turistiluokassa
 • matkustajamaksut ja lentokenttäverot
 • matkatavarat (8 kg käsimatkatavara ja 23 kg kirjattava matkatavara)
 • bussikuljetukset Saksassa
 • majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisin
 • neljä lounasta ruokajuomana vesi

Hintaan ei sisälly

 • majoittuminen yhden hengen huoneessa, lisämaksu on 120 € / henkilö
 • kotimaan liittymälennot kannattaa varata samaan varaukseen kansainvälisten lentojen kanssa
 • retkipaketti (arvio 200 €/hlö)
 • iltaruokailut
 • matkavakuutus

Lentoaikataulu Finnair

20.5. Helsinki – Berliini AY 1433 klo 11.25 – 12.25

24.5. Berliini – Helsinki AY 1438 klo 17.50 – 20.40

Ajat ovat paikallisaikoja.

Hotellit            20 – 21.5. Berliini

Seehotel Grünewald  https://www.seehotel-grunewald.de/ihr-hotel-in-berlin.html

21 – 24.5. Bad Schandau

Hotel an der Therme Elbresidenz  https://www.toskanaworld.net/de/52/hotel-bad-schandau/hotel

Hintaperuste Hinta perustuu 24.1.2019 tiedossamme oleviin hinnastoihin ja viranomaismaksuihin. Mikäli ne   muuttuvat pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin.