Yleistä

 • Tee varaus aina oikealla nimelläsi.
 • Jos käytätte eri nimeä (etu- tai sukunimeä) kuin passissanne, siitä tulee mainita varausvaiheessa.
 • Matkavarausta varten tarvitsemme matkustajien nimet, syntymäajat, kansalaisuuden ja puhelinnumeron sekä laskun maksajan kotiosoitteen sekä mahdollisen sähköpostiosoitteen.
 • Pyydämme Teitä myös ilmoittamaan sen yhteystiedon, josta Teidät tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana.
 • Mikäli teillä on jokin eritysruokavalio ystävällisesti ilmoittakaa siitä varausvaiheessa.
 • Lentovarauksissa ja lentolipuissa nimen on oltava ehdottomasti sama ja samassa järjestyksessä kuin passissa.
 • Jos sukunimenne on passissa 2-osainen, sen tulee olla niin myös varauksessa.
 • Asiakas on velvollinen huolehtimaan ennen matkaa, että hänellä on voimassaoleva passi tai muu kohteeseen vaadittava matkustusasiakirja.
 • FMT ei vastaa kuluista, jotka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi.
 • Suosittelemme varmistamaan hyvissä ajoin ennen matkan alkua passinne voimassaolon ja kunnon.
 • Suosittelemme myös jo matkaa varatessa tarkastamaan matkavakuutuksenne/ ottaamaan sellaisen, joka sisältää peruutusturvan.
 • Vakuutuksesta voi anoa sairauden takia tehdyistä peruutuksista silloin, kun matkanjärjestäjä ei enää suorita takaisinmaksua.
 • Vakuutuksen vastuurajoitusehdot on tarkastettava vakuutusta tehtäessä.
 • Matkustajaa sitova sopimus syntyy, kun matkanjärjestäjän määräämä varausmaksu on maksettu matkanjärjestäjän määräämänä ajankohtana. Pyydämme Teitä tarkistamaan varaamanne palvelut ja henkilötiedot saamastanne laskusta/varausvahvistuksesta.
  (ks. Yleiset valmismatkaehdot, kohta 2.6 ja 2.9.4.).
 • Matkustajalla on oikeus muuttaa varauksessa olevia matkustajatietoja tai luovuttaa sopimukseen perustuvat oikeutensa henkilölle, joka täyttää mahdollisesti asetetut matkalle osallistumista koskevat ehdot. Luovutuksesta tai tietojen muutoksesta on ilmoitettava matkanjärjestäjälle viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkamista. (ks.Yleiset valmismatkaehdot, kohta 8.2.)
 • Matkan laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Muutoksista ja peruutuksista on ilmoitettava toimistoomme, joko soittamalla tai sähköpostilla, toimistomme aukioloaikana.
 • Matkustajat ovat tietosuojalain turvaamia, joten emme luovuta matkustajatietoja tai anna etukäteistietoja matkalle osallistujista. Tietojen luovuttaminen ei matkan jälkikäteenkään ole luvallista.

Alla tärkeitä linkkejä matkaajalle sekä matkustaja-infoa:
– Ajankohtaista lentotietoa www.finavia.fi/fi/
– Maailmanaika www.timeticker.com
– Valuuttakurssilaskin www.xe.com
– Rokoteopas matkailijalle www.rokote.fi
– Ajankohtaista tietoa lentomatkustajille www.finavia.fi
ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin
– Ajankohtaiset ja viralliset ohjeet sallituista ja kielletyistä matkatavaroista Yhdysvaltoihin lentäen matkustaville (englanninkielinen).
– Venäjän viisumianomus VFSGLOBAL
Ulkoasiainministeriö (www.formin.fi) – FMT – ei järjestä valmismatkoja maihin tai alueille, joihin ulkoasiainministeriö kehottaa olla matkustamatta.
Rajavartiolaitos (www.raja.fi)

– Kanada on ottanut käyttöön maahantulovaatimuksen, joka tunnetaan nimellä sähköinen matkustuslupa (eTA) Open new window http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Hyvä tietää risteilyllä:
Viking line (www.vikingline.fi)
Tallink Silja (www.tallinksilja.com)
Eckerö Line (www.eckeroline.fi)

Uusi passinlukulaite on otettu käyttöön Venäjän liikenteen junissa:
Rajaviranomaisten ohjeistuksen mukaan junamatkustajan on jatkossa annettava varausvaiheessa oikeat passitiedot, sillä matkustusoikeus tarkastetaan varausjärjestelmään syötettyjen matkustajatietojen perusteella. Mikäli esimerkiksi matkustajan nimi, syntymäaika tai passinnumero on väärin, on konduktöörillä tai vaununhoitajalla oikeus olla ottamatta matkustajaa junaan.

Avoinna

Toimistomme on avoinna
ma-pe klo 8.30-16.30.
Tervetuloa

Ajankohtaista

Aukioloaikamme juhannusviikolla

Aukioloaikamme
22.6. Torstaina klo 8.30 -14.00

23.6. Perjantaina suljettu

Toivotamme kaikille mukavaa juhannusta!

On Thursday 22nd June we are open from  8.30 am to 2.00 am.

We are celebrating Midsummer on Friday 23rd June so the office is closed

Happy Midsummer!

                                                                     

                                                                                    

Matkustusasiakirjojen tarkastuksia lisätään Tallinnan-reitillä

Matkustusasiakirjojen tarkastuksia lisätään Tallinnan-reitillä – pyydämme matkustajia saapumaan terminaaliin hyvissä ajoin.

Tallinnan matkustajien matkustusasiakirjoja tarkastetaan 15.6.2017 lähtien tehostetusti. Tehostetut toimenpiteet liittyvät Viron heinäkuun alussa alkavaan EU-puheenjohtajuuskauteen. Kaikkien Länsiterminaali 1:stä Silja Europalla ja Länsiterminaali 2:sta Starilla tai Megastarilla lähtevien matkustajien matkustusasiakirjat tarkastetaan lähtöselvityksessä tai laivaannousun yhteydessä. Pyydämme matkustajia saapumaan terminaaliin hyvissä ajoin.

Autolähtöselvitys aloitetaan Helsingissä normaalisti 1,5 tuntia ja ilman ajoneuvoa matkustavien lähtöselvitys 2 tuntia ennen laivan lähtöä. Aamun ensimmäisen, klo 7.30 lähtevän laivan lähtöselvitys aloitetaan kuitenkin vasta klo 6.15.

Matkustajien kannattaa varautua jonoihin ja varata aikaa matkalle lähtöön sekä laivasta poistumiseen, koska myös viranomaiset lisäävät matkustusasiakirjojen ja ajoneuvojen tarkastuksia satamissa. Asiakirjoja tarkastetaan myös maihinnousun yhteydessä Tallinnassa.

Kaikilla matkustajilla, myös lapsilla, tulee olla mukana voimassa oleva passi tai henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Lue lisää matkustusasiakirjoista https://www.tallinksilja.fi/henkilollisyyden-todistaminen-seka-passi-ja-viisumimaaraykset

         

 

Päivä Tallinnassa Megastarilla, bussi mukana maissa lähdöt 2017

Päiväristeily Tallinnaan – bussi mukana maissa

Lähde nyt edullisille ostoksille Tallinnaan Tallink Siljan Megastar laivalla!

LAIVA-AIKATAULU

Klo 10.30 – 12.30  Helsinki Länsiterminaali 2 – Tallinna D-terminaali Klo  19.30 –  21.30 Tallinna D-terminaali – Helsinki Länsiterminaali 2

BUSSIAIKATAULU

Tammela koulukeskus  klo 07.05

Forssa, tilausajolaituri  klo 7.20

Karkkila, matkahuolto klo  8.10

Vihti, Linjala    klo  8.30

Nummela Linjaportti  klo 8.40

Helsinki, Länsiterminaali klo 09.30

LÄHTÖPÄIVÄT JA HINNAT

Lähtöpäivät                       Hinta/henkilö

Ma 7.8                               73

                      Ma 10.7. 24.7.                82

                      Pe 21.7.                            82

                      La 18.11. 2.12.                75

                      La 23.9.                             78

                      La 26.8.                             82

 

HINTAAN SISÄLTYY

Bussikuljetus koko matkan ajan

Laivamatka kansipaikoin

LISÄMAKSUSTA

Myöhäinen aamiainen 10,40

Buffet illallinen 25,00 etukäteen ostettuna

MATKAOHJELMA

Kuljettaja jakaa lähtiessä matkaliput. Lippu oikeuttaa myös paluumatkaan eli LIPPU PITÄÄ ITSE SÄILYTTÄÄ paluumatkaa varten. Satama-alueella sijaitsevat ostoskeskus Sada Market sekä Mere-ostoskeskus ja vanhaan kaupunkiin on noin kymmenen minuutin kävelymatka satamasta. Bussi on mukana Tallinnassa. Se on D-terminaalin parkkipaikalla klo 17.30 – 18.30, jolloin voi tuoda tuliaisostoksensa bussiin (Huom! ei alkoholijuomia tai savukkeita). Paluumatka alkaa klo 19.30. Laiva saapuu Helsinkiin klo 21.30. Sen jälkeen on paluukuljetus lähtöpaikkakunnille.

MATKUSTUSASIAKIRJA

Rajatarkastuksia varten matkustajan on pidettävä mukanaan voimassa oleva, kussakin jäsenmaassa hyväksytty, matkustusasiakirja. Tällä tarkoitetaan passia tai uudenmallista henkilökorttia. Ajokortti EI OLE hyväksytty matkustusasiakirja.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT FMT:N OMILLA RISTEILYILLÄ:

Varausmaksu 10 € / henkilö maksetaan 7 vrk:n kuluessa varauksesta

Loppumaksu maksetaan viimeistään 2 viikkoa ennen lähtöä. Toimistomaksu 9 € / varaus / muutos, jos matkaan on alle 14 vrk

PERUUTUSMAKSU

Mikäli matka perutaan viimeistään 2 vko ennen lähtöä,pidätetään varausmaksu peruutuskuluina. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 2 vko, mutta viimeistään

4 vrk ennen lähtöä, peritään peruutuskuluina 50% hinnasta, kuitenkin  vähintään varausmaksun verran. Myöhemmin kuin 5 vrk ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei myönnetä takaisinmaksua. Nimenmuutos on mahdollista, mikäli muutos tehdään viimeistään 5 vrk ennen lähtöä. Myöhemmin tehdystä muutoksesta peritään 10 € /varaus. Matkan peruutuminen lääkärintodistuksella on 30€/hlö

MATKANJÄRJESTÄJÄN PERUUTUS

Mikäli risteily peruuntuu matkanjärjestäjän toimesta, esim. vähäisen lähtijämäärän vuoksi, ilmoitetaan siitä asiakkaalle viimeistään 5 vrk ennen lähtöä. Tällöin asiakkaalle palautetaan kaikki hänen maksunsa. Oikeudet tämän esitteen muutoksiin pidätetään.

 

 

 

 

 

 

 

Helatorstaiviikon aukioloajat

Toimistomme on avoinna

keskiviikkona 24.5.klo 8.30-15.30

Helatorstaina 25.5

suljettu Perjantaina   26.5 klo 8.30-16.30

Opening hours Wednesday 24th May 8:30-15:30

Closed on Ascension Day 25th of May.

Friday   26th of May from 8.30 am- 16:30 pm

 

Varaudu ruuhkiin Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa 3.-17.5.

Lue lisää linkistä https://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2017/varaudu-ruuhkiin-turvatarkastuksissa-3175/

Osa lentoaseman turvatarkastuslinjoista on toukokuussa poissa käytöstä. Etenkin aamu- ja iltapäivälennoille lähtevien matkustajien kannattaa varata tavallista enemmän aikaa turvatarkastukseen.

Matkustatko 3.-17.5. välillä? Varaathan turvatarkastukseen hyvin aikaa etenkin, jos lentosi lähtee:

 • arkiaamuisin klo 7-9 välillä
 • arkipäivisin klo 16-18 välillä

Turvatarkastuslinjoja joudutaan sulkemaan terminaalissa käynnissä olevan ravintolamaailman remontin vuoksi. Työ pyritään tekemään niin, että se häiritsee matkustajia mahdollisimman vähän.

Vinkkejä sujuvaan turvatarkastukseen

Katso tästä Finavian vinkit sujuvaan turvatarkastukseen.

Verkkosivuiltamme löydät myös ohjeet viihde-elektroniikan ja mobiililaitteiden sekä muiden tavaroiden pakkaamiseen.

Varaa parkkipaikka ja kahvilatuotteita ennakkoon

Matkalle lähtö helpottuu entisestään, kun varaat pysäköinnin ennakkoon.

Voit myös tilata lentoasemalta kahvilatuotteita ennakkoon Helsinki Airport -mobiilisovelluksen ToGo-palvelun kautta.

Pääsiäisen ajan aukioloajat 13-17.4.2017

HYVÄT ASIAKKAAMME , PÄÄSIÄISEN AJAN AUKIOLOAIKAMME
13.4. Torstaina   klo 08:30 – 15:30

14.4. Perjantaina suljettu

17.4. Maanantaina suljettu

 

 

 

Toivotamme hyvää, Pääsiäisen aikaa!

Forssan Matkatoimisto Oy
Kartanonkatu 9
30100 FORSSA

fm.myynti@fmt.fi

Avoinna
Toimistomme on avoinna
ma-pe klo 8.30-16.30.
Tervetuloa

SMAL 11695 KKV 3020/00
MjMv Y-tunnus 0230966-9

Myynti
020 775 7700

Reskontra
020 775 7721

Toimistomme ollessa suljettuna, kiireellisissä hätätapauksissa

yhteydenotot: +358(0)40 545 6331.

Matkan aikana  matkanjohtaja.

Puheluhinta
Kiinteästä verkosta 0,088 €/min
Matkapuhelimesta 0,088 €/min
Ulkomailta Tavallinen ulkomaanpuheluhinta
Puhelujen hinnat voit tarkistaa Viestintäviraston sivulta